Diensten

Wat is een behandeling gericht op ontspanning / anti-stress / rug-, nek- of migraineklachten?

Deze behandeling is heel gezond voor het gehele lichaam. Een afwisseling van lange strijkingen, korte focusgrepen en bewegingstechnieken maken dat uw lichaam compleet tot rust komt. Natuurlijk doen we alles in overleg met u; u kunt bepaalde focusgebieden aangeven of bepaalde lichaamsdelen minder aandacht geven.

Bij voorkeur behandelen we het gehele lichaam, omdat plaatselijke blokkades/ pijngebieden altijd in contact staan met andere delen in het lichaam. Oorzaken van mogelijke blokkades hoeven niet altijd in het pijngebied te liggen; het gehele lichaam staat als één organisme met elkaar in verbinding. Cellen reageren op elkaar; als er een storing is in een bepaald onderdeel, hebben andere onderdelen daar ook last van, omdat de stroming geblokkeerd wordt.

Deze behandeling kan ook preventief werken. Gewoon lekker na een lange dag werken. Of het kan prettig zijn om de dag mee te beginnen. Het is juist heel gezond om pijn voor te zijn en u dus op terugkerende momenten te laten masseren. Zo went uw lichaam er ook aan, net zoals het aan regelmatig sporten kan wennen.

Een ware weldaad voor uw algehele gezondheid.

Wat is een zwangerschapsmassage?

Tijdens je zwangerschap kan het heel fijn zijn om een massage te nemen. Afhankelijk van hoe ver je bent in je zwangerschap, geef ik de massage in ruglig of bij voorkeur al vanaf een vroeg stadium in zijlig. Via comfortabele kussens onder je benen en naast je lichaam, zul je een volledige ontspanningsmassage ontvangen.

Ook beschikken we op locatie Zonneplein over een speciale zwangerschapstafel, mét uitsparing voor de buik (en mogelijk borstgebied). Je kan dus kiezen: in zijlig, of op de buik.

Alles uiteraard aangepast aan jouw zwangere lichaam en jouw persoonlijke voorkeursgebieden. Hoofd, nek, schouders, rug, onderrug, armen, benen, voeten… en misschien buik. Alles doen we in overleg; volledige aandacht voor jou en jouw lichaam in verandering.

Wat is een Deep Tissuel of Sportmassage?

Bij bindweefsel en sportmassage passen we massagegrepen toe die dieper in het weefsel werken.

We werken ook op het bindweefsel rondom je spieren. Bindweefsel geeft steun aan je lichaam. Het is een taai, dik, collageen weefsel. Bindweefsel zorgt ervoor dat de cellen van onze huid, gewrichten, spieren en organen bij elkaar gehouden worden.

Maar, bindweefsel kan zich ook aanpassen aan jouw (mogelijk verkeerde) houding. Dat geldt onder andere voor (verkeerd) lopen, zitten, staan, rennen. Zit je bijvoorbeeld voor langere tijd gedurende een aangesloten periode in een verkeerde houding voor de computer, dan zorgt het bindweefsel ervoor dat je nog ‘vaster’ in die verkeerde houding zit. Bindweefsel past zich immers aan je lichaam aan.

Iedere keer als je recht probeert te zitten, of het probeert te corrigeren, zorgt het bindweefsel er weer voor dat je in de verkeerde houding terug ‘schiet’. Het kost tijd voor bindweefsel om zich weer in een andere positie aan te passen.

Met een bindweefsel massage is het mogelijk om dit los te masseren. Ook is het mogelijk om de ontspanningsmassage te combineren met bindweefselmassage. Gedurende meerdere sessies is het mogelijk het bindweefsel te stimuleren losser te worden en op die manier de goede houding te ondersteunen.

Ook bieden we sportmassages aan; geschikt voor zowel sporters- als niet-sporters. Wij passen de behandeling aan op uw persoonlijke situatie; onze medewerkers die sportmassage geven hebben jarenlange ervaring bij diverse sportclubs.

Een blessurebehandeling van 30 minuten is ook mogelijk. Samen kijken we naar waar de pijn zit, de aard van de blessure en wat de beste aanpak zou kunnen zijn. Onze gediplomeerde masseurs met jarenlange ervaring staan voor je klaar en zorgen ervoor dat je snel weer pijnvrij kunt sporten.

Wat is een stoelmassage?

Stoelmassage wordt gegeven op een speciale massagestoel. Alleen al het zitten op deze stoel zorgt voor een heerlijke ontspanning!

Rug, nek, hoofd, schouders, armen en vingers worden behandeld. Gewoon met uw kleren aan en zonder olie. Via bepaalde drukpunten geven we ontspanning op plekken die vast en/of stijf aanvoelen. Tijdens het werk of gewoon tussendoor zeer aan te raden.

Ook geven we wekelijks stoelmassages bij bedrijven en evenementen. Voor meer informatie en/of offertes kunt u contact met mij opnemen via info@dekneedkamer.nl.

Voedingsadvies

Voeding is een essentieel onderdeel van ons dagelijkse bestaan.

Ik ben opgeleid om het begrip “voeding” te bekijken vanuit de mens die voor me zit. Ik zal door middel van vragen zo veel en zo dicht mogelijk blijven met wat voor ‘voedingsleefstijl’ bij u als mens past. Er bestaat niet zoiets als een ‘algemeen’ advies wat voor iedereen geldt. We hebben allemaal een verschillend dagelijks ritme, alleen al in werken, sporten, slapen, vrijetijdsbesteding. Hier horen ook andere soorten en hoeveelheden voeding bij. Daarnaast kan uw persoonlijke constitutie ook zeker verschil uitmaken in wat voor voeding geschikt voor u is.

Naast voeding zijn er een aantal andere zaken van invloed op onze algehele gezondheid, zoals psychische gezondheid, leefstijl, bioritme, leefomgeving, energetische en genetische invloeden.

Of u nu graag wil afvallen, of fitter wil voelen, of als u niet lekker in uw vel zit en graag met uw voeding wat wil veranderen, dan nodig ik u van harte uit een afspraak te maken.

Helemaal in deze tijden van crisis kan het fijn zijn om uw voedingspatronen onder de loep te nemen.

Bent u geïnteresseerd in een intakegesprek om te zien of we iets voor elkaar kunnen betekenen, dan kunt u mij het beste een e-mail sturen of bellen.

Intakegesprek: € 65,–

Vervolgtraject (per sessie): € 90,–

Tussendoor vragen tijdens vervolgtraject via mail is uiteraard mogelijk.

Kindermassage

Dit is iets wat we ook met heel veel plezier doen en waarvoor we speciaal gecertificeerd zijn. Deze behandeling kan heel helend zijn voor kinderen die niet zo lekker in hun vel zitten, rusteloos zijn, niet vrolijk of….. misschien voor kinderen die wel lekker in hun vel zitten maar gewoon even lekker een halfuurtje willen liggen en ontspannen! Wat voor reden dan ook, ook voor kinderen kan lichamelijke (en daarop volgende geestelijke) ontspanning op z’n tijd heel gezond zijn.