Wat is een behandeling gericht op ontspanning / anti-stress / rug-, nek- of migraineklachten?

Deze behandeling is heel gezond voor het gehele lichaam. Een afwisseling van lange strijkingen, korte focusgrepen en bewegingstechnieken maken dat uw lichaam compleet tot rust komt. Natuurlijk doen we alles in overleg met u; u kunt bepaalde focusgebieden aangeven of bepaalde lichaamsdelen minder aandacht geven.

Bij voorkeur behandelen we het gehele lichaam, omdat plaatselijke blokkades/ pijngebieden altijd in contact staan met andere delen in het lichaam. Oorzaken van mogelijke blokkades hoeven niet altijd in het pijngebied te liggen; het gehele lichaam staat als één organisme met elkaar in verbinding. Cellen reageren op elkaar; als er een storing is in een bepaald onderdeel, hebben andere onderdelen daar ook last van, omdat de stroming geblokkeerd wordt.

Deze behandeling kan ook preventief werken. Gewoon lekker na een lange dag werken. Of het kan prettig zijn om de dag mee te beginnen. Het is juist heel gezond om pijn voor te zijn en u dus op terugkerende momenten te laten masseren. Zo went uw lichaam er ook aan, net zoals het aan regelmatig sporten kan wennen.

Een ware weldaad voor uw algehele gezondheid.

Wat is een zwangerschapsmassage?

Tijdens je zwangerschap kan het heel fijn zijn om een massage te nemen. Afhankelijk van hoe ver je bent in je zwangerschap, geef ik de massage in ruglig of bij voorkeur al vanaf een vroeg stadium in zijlig. Via comfortabele kussens onder je benen en naast je lichaam, zul je een volledige ontspanningsmassage ontvangen.

Ook beschikken we op locatie Zonneplein over een speciale zwangerschapstafel, mét uitsparing voor de buik (en mogelijk borstgebied). Je kan dus kiezen: in zijlig, of op de buik.

Alles uiteraard aangepast aan jouw zwangere lichaam en jouw persoonlijke voorkeursgebieden. Hoofd, nek, schouders, rug, onderrug, armen, benen, voeten… en misschien buik. Alles doen we in overleg; volledige aandacht voor jou en jouw lichaam in verandering.

Zodra je bevallen bent, kun je ons ook boeken aan huis. We nemen de tafel en alle benodigdheden mee en geven je thuis in alle rust een massage persoonlijk op maat.

Wat is een Deep Tissue of Sportmassage?

Bij bindweefsel en sportmassage passen we massagegrepen toe die dieper in het weefsel werken.

We werken ook op het bindweefsel rondom je spieren. Bindweefsel geeft steun aan je lichaam. Het is een taai, dik, collageen weefsel. Bindweefsel zorgt ervoor dat de cellen van onze huid, gewrichten, spieren en organen bij elkaar gehouden worden.

Maar, bindweefsel kan zich ook aanpassen aan jouw (mogelijk verkeerde) houding. Dat geldt onder andere voor (verkeerd) lopen, zitten, staan, rennen. Zit je bijvoorbeeld voor langere tijd gedurende een aangesloten periode in een verkeerde houding voor de computer, dan zorgt het bindweefsel ervoor dat je nog ‘vaster’ in die verkeerde houding zit. Bindweefsel past zich immers aan je lichaam aan.

Iedere keer als je recht probeert te zitten, of het probeert te corrigeren, zorgt het bindweefsel er weer voor dat je in de verkeerde houding terug ‘schiet’. Het kost tijd voor bindweefsel om zich weer in een andere positie aan te passen.

Met een bindweefsel massage is het mogelijk om dit los te masseren. Ook is het mogelijk om de ontspanningsmassage te combineren met bindweefselmassage. Gedurende meerdere sessies is het mogelijk het bindweefsel te stimuleren losser te worden en op die manier de goede houding te ondersteunen.

Ook bieden we sportmassages aan; geschikt voor zowel sporters- als niet-sporters. Wij passen de behandeling aan op uw persoonlijke situatie; onze medewerkers die sportmassage geven hebben jarenlange ervaring bij diverse sportclubs.

Een blessurebehandeling is ook mogelijk. Samen kijken we naar waar de pijn zit, de aard van de blessure en wat de beste aanpak zou kunnen zijn. Onze gediplomeerde masseurs met jarenlange ervaring staan voor je klaar en zorgen ervoor dat je snel weer pijnvrij kunt sporten.

Wat is bedrijfsmassage / stoelmassage?

Stoelmassage wordt gegeven op een speciale massagestoel. Alleen al het zitten op deze stoel zorgt voor een heerlijke ontspanning!

Rug, nek, hoofd, schouders, armen en vingers worden behandeld. Gewoon met uw kleren aan en zonder olie. Via bepaalde drukpunten geven we ontspanning op plekken die vast en/of stijf aanvoelen. Tijdens het werk of gewoon tussendoor zeer aan te raden.

Ook geven we wekelijks stoelmassages bij bedrijven en evenementen. Voor meer informatie en/of offertes kunt u contact met mij opnemen via info@dekneedkamer.nl.

Onze masseurs hebben jarenlange ervaring. Bovendien doordat wij de opdrachten flink afwisselen, heeft u altijd een fitte, uitgeruste stoelmassseur voor u klaarstaan.

 

Kindermassage

Kindermassage wordt gegeven door speciaal opgeleide masseurs.  Deze behandeling kan heel helend zijn voor kinderen die niet zo lekker in hun vel zitten, rusteloos zijn, niet vrolijk of….. misschien voor kinderen die wel lekker in hun vel zitten maar gewoon even lekker een halfuurtje willen liggen en ontspannen! Wat voor reden dan ook, ook voor kinderen kan lichamelijke (en daarop volgende geestelijke) ontspanning op z’n tijd heel gezond zijn en een positieve invloed hebben op heel veel vlakken.

Wat is een Manuele (after) Lipomassage?

Wij zijn als praktijk gecertifieerd om Lipomassage te geven. Lipomassage-practioners zijn speciaal opgeleide massage- en lichaamstherapeuten, die de lipomassage techniek hebben geleerd.

De Lipomassage kan zowel zonder liposuctie gegeven worden (om cellulite te behandelen), als na de liposuctie. Na de liposuctie helpt deze behandeling het lichaam te herstellen, vocht te laten afdrijven, en de huid soepeler en strakker te maken.

Cellulite

Door een combinatie van verschillende massagetechnieken te gebruiken (manuele lymfedrainage en bindweefselmassage) wordt cellulite aangepakt. Hierdoor wordt  de huid bij de heupen, billen, benen, armen, buik en gezicht gestimuleerd en beter doorbloed. Door de stevige en diepe massagetechniek wordt de huid na een aantal behandelingen strakker.

Ook wordt het lichaam gestimuleerd afvalstoffen en opgehoopt vocht af te voeren. We gebruiken meestal verschillende massagetechnieken afgewisseld met ontspanningstechnieken. Een ontspannen lichaam herstelt sneller dan een lichaam wat veel stress, pijn of spanning ervaart.

Alle technieken worden manueel gedaan, om zo beter aan te voelen wat het lichaam het beste doet herstellen en te bepalen wat het lichaam nodig heeft.

Doel:

  • Reiniging van afvalstoffen en vocht
  • Bevorderen van algehele gezondheid en welzijn
  • De huid en het onderliggende weefsel strakker en gladder maken

Uiteraard is een en ander wel afhankelijk van andere factoren, zoals voeding en beweging. Ook hierin kunnen wij u adviseren.

De werking van Lipomassage

Zodra het lichaam teveel vetten binnenkrijgt, worden deze in het vetweefsel opgeslagen. Tevens worden hier gif- en afvalstoffen opgeslagen. Een teveel aan vet, gecombineerd met geblokkeerd lymfevloeistof, geven oneffenheden in het vetweefsel, dat soms gepaard gaat met een bobbelig gevoel.

Deze oneffenheden worden weggemasseerd door de technieken die bij de lipomassage worden gebruikt. Deze technieken zijn afkomstig uit de fysiotherapie, lymfedrainage en bindweefselmassage. Bovendien worden tijdens de lipomassagebehandeling de spieren rondom het verzakte weefsel verstevigd.

Na een liposuctie of liposculptuur kunnen verhardingen ook een hobbelige huidstructuur veroorzaken. De verhardingen die na de operatie ontstaan, zijn doorgaans het gevolg van het ontstekingsproces en weefselschade. Bovendien wordt de zwelling veroorzaakt door een reactie op de canule (het instrument waarmee de vetcellen verwijderd worden). Hierdoor zwelt het weefsel op met vocht. Het masseren van deze verhardingen stimuleert om de afvalstoffen af te voeren en maakt het weefsel weer soepel. Met behulp van lipomassage verplaatst het vocht en wordt het weer opgenomen door het lymfestelsel.

Een lipomassage is uitermate geschikt om vochtophoping te reduceren en algeheel herstel te bespoedigen. Manuele lymfedrainage werkt bovendien pijndempend en maakt het weefsel weer soepel. Tussen de behandelingen door kunt u zelf het gebied masseren.

De lipomassage wordt uitgevoerd op het onderlichaam (billen, heupen, dijen en lagere buik), maar kan ook op het bovenlichaam (armen, gezicht en hals) worden uitgevoerd.

Lipomassage is een betrouwbare, natuurlijke gezondheidsbehandeling die het lichaam helpt om gif en vastgehouden vloeistoffen, af te voeren. De cliënten die Lipomassage hebben ondergaan geven aan dat

  • De zwellingen en pijnlijke harde plekken verzachten;
  • Vocht beter wordt afgedreven;
  • Door de ontspanning, het herstel sneller op gang komt;
  • Het hun energie en geestelijk welzijn verbetert.

In het begin is het aan te raden 1 of 2 keer per week te komen voor een behandeling. Daarna zijn één of tweemaandelijkse “onderhoudsbehandelingen” aan te raden om de bereikte resultaten te behouden. Dit alles doen we uiteraard in overleg.

Voedingsadvies

Voeding is een essentieel onderdeel van ons dagelijkse bestaan.

Ik ben opgeleid om het begrip “voeding” te bekijken vanuit de mens die voor me zit. Ik zal door middel van vragen zo veel en zo dicht mogelijk blijven met wat voor ‘voedingsleefstijl’ bij u als mens past. Er bestaat niet zoiets als een ‘algemeen’ advies wat voor iedereen geldt. We hebben allemaal een verschillend dagelijks ritme, alleen al in werken, sporten, slapen, vrijetijdsbesteding. Hier horen ook andere soorten en hoeveelheden voeding bij. Daarnaast kan uw persoonlijke constitutie ook zeker verschil uitmaken in wat voor voeding geschikt voor u is.

Naast voeding zijn er een aantal andere zaken van invloed op onze algehele gezondheid, zoals psychische gezondheid, leefstijl, bioritme, leefomgeving, energetische en genetische invloeden.

Of u nu graag wil afvallen, of fitter wil voelen, of als u niet lekker in uw vel zit en graag met uw voeding wat wil veranderen, dan nodig ik u van harte uit een afspraak te maken.