Diensten

Wat is een ontspanningsmassage?

Een ontspanningsmassage is een hele gezonde behandeling voor het gehele lichaam. Een afwisseling van lange strijkingen, korte focusgrepen en bewegingstechnieken maken dat uw lichaam compleet tot rust komt. Natuurlijk alles in overleg met u; u kunt bepaalde focusgebieden aangeven of bepaalde lichaamsdelen minder aandacht geven.

Bij voorkeur behandel ik het gehele lichaam, omdat plaatselijke blokkades/ pijngebieden altijd in contact staan met andere delen in het lichaam. Oorzaken van mogelijke blokkades hoeven niet altijd in het pijngebied te liggen; het gehele lichaam staat als één organisme met elkaar in verbinding. Cellen reageren op elkaar; als er een storing is in een bepaald onderdeel, hebben andere onderdelen daar ook last van, omdat de stroming geblokkeerd wordt.

Voorts kan een ontspanningsmassage ook preventief werken. Gewoon lekker na een lange dag werken. Of het is gewoon prettig om de dag mee te beginnen. Het is juist heel gezond om pijn voor te zijn en je dus op terugkerende momenten te laten masseren. Zo went je lichaam er ook aan, net zoals het aan regelmatig sporten kan wennen.

Een ware weldaad voor je algehele gezondheid.

Wat is een zwangerschapsmassage?

Tijdens je zwangerschap kan het heel fijn zijn om een massage te nemen. Afhankelijk van hoe ver je bent in je zwangerschap, geef ik de massage in ruglig of bij voorkeur al vanaf een vroeg stadium in zijlig. Via comfortabele kussens onder je benen en naast je lichaam, zul je een volledige ontspanningsmassage ontvangen. Alles uiteraard aangepast aan jouw zwangere lichaam en jouw persoonlijke voorkeursgebieden. Hoofd, nek, schouders, rug, onderrug, armen, benen, voeten… en misschien buik. Alles doen we in overleg.

Een uur volledige aandacht voor jou.

Wat is een bindweefsel/sport massage?

Bij bindweefsel/ sport massage gebruik ik massagegrepen die dieper in het weefsel werken. Zoals de naam het al zegt, werkt het ook op het bindweefsel rondom je spieren. Bindweefsel geeft steun aan je lichaam. Het is een taai, dik, collageen weefsel. Bindweefsel zorgt ervoor dat de cellen van onze huid, gewrichten, spieren en organen bij elkaar gehouden worden.

Maar, bindweefsel kan zich ook aanpassen aan jouw (mogelijk verkeerde) houding. Dat geldt onder andere voor (verkeerd) lopen, zitten, staan, rennen. Zit je bijvoorbeeld gelange tijd gedurende een aangesloten periode in een verkeerde houding voor de computer, dan zorgt het bindweefsel ervoor dat je nog ‘vaster’ in die verkeerde houding zit. Bindweefsel past zich immers aan je lichaam aan. edere keer als je recht probeert te zitten, of het probeert te corrigeren, zorgt het bindweefsel er weer voor dat je in de verkeerde houding terug ‘schiet’. Het kost tijd voor bindweefsel om zich weer in een andere positie aan te passen.

Met een bindweefsel massage is het mogelijk om dit los te masseren. Ook is het mogelijk om de ontspanningsmassage te combineren met bindweefselmassage. Gedurende meerdere sessies is het mogelijk het bindweefsel te stimuleren losser te worden en op die manier de goede houding te ondersteunen.

Wat is een stoelmassage?

Stoelmassage geef ik op een speciale massagestoel. Alleen al het zitten op deze stoel zorgt voor een heerlijke ontspanning!

Rug, nek, hoofd, schouders, armen en vingers worden behandeld. Gewoon met uw kleren aan en zonder olie. Via bepaalde drukpunten geef in ontspanning op plekken die vast en/of stijf aanvoelen. Tijdens het werk of gewoon tussendoor zeer aan te raden.

Ook geef ik wekelijks stoelmassages bij bedrijven en evenementen. Voor meer informatie en/of offertes kunt u contact met mij opnemen.